Alkotóink, Oktatóink, Állandó programok, Tanfolyamok:Simányi Kata - Tulajdonos, üzletvezető, DECOUPAGE

Által Anikó - Blogszerkesztő, ÜVEGFESTÉS, ÜVEGMATRICA FESTÉS, GRAVÍROZÁS

Balázs Judit - DRÓTÉKSZER

Molnár Évi - TESTFESTÉS, CSILLÁMTATTOO, HENNA, SMINK

Orth Magda - WALDORF BABA VARRÁS

Szabadi Zsuzsi - GYÖNGYFŰZÉS, CSILLÁMTATTOO

Szabó Anita - MÉZESKALÁCS

KORONGOZÁS --- KOSZORÚ ÉS AJTÓDÍSZ KÉSZÍTÉS --- DECOUPAGE ÉS REPESZTÉSTECHNIKA KEZDŐKNEK ÉS HALADÓKNAK --- EgyLendület DÍSZÍTŐ FESTÉS --- GYÖNGYÉKSZER KÉSZÍTÉS --- ÚJRAHASZNOSÍTOTT HULLADÉKBÓL MERÍTETT PAPÍR (ÉS EBBŐL AJÁNDÉKTÁRGYAK) KÉSZÍTÉSE --- BATIKOLÁS --- HÍMZÉS ---HORGOLÁS --- SZABÁS-VARRÁS --- PATCHWORK --- NEMEZÉKSZER KÉSZÍTÉS --- TŰZZOMÁNC--- AGYAGÉKSZER KÉSZÍTÉS --- WALDORF BABA VARRÁS

(részletekért klikkelj a kiválasztott programra)

ÖRÖMMEL TUDATJUK, HOGY AZ ELSŐ FÉLÉVBEN BIZTOSAN NEM LESZ ÁRVÁLTOZÁS A MŰHELYPROGRAMOKBAN!

Legközelebbi programjaink:
Az alkotni vágyókat két helyszínen várjuk. Szombat délelőttönként továbbra is az Erdőszél utcai Alkotóműhelyben, illetve a Petőfi udvarban a Kézműves Boltban hétköznaponként is, előzetes egyeztetés szerint.


2012. január 28. szombat délelőtt 9-11 óráig - Valentin napi készülődés: Drótékszer készítés


2012. február 11. délelőtt 9-11 óráig - Klasszikus decoupage kurzus Katával


2012. február 11. délelőtt 9-11, és délután 15-17 óráig - valentin napi készülődés: Drótékszer készítés


2012. február 11. Szombat délelőtt 9-11 óráig - Valentin napi készülődés: Gyöngyékszer készítés


2012. február 11. Szombat délelőtt 9-11 óráig - Valentin napi készülődés - Patchwork

2012. február 11. Szombat délután 15-19 óráig - Valentin napi fesztivál


2012. február 18. Szombat délután 15-19 óráig -Maszkabál

2011. augusztus 11., csütörtök

Élménybeszámoló - Öko természetbúvári tábor

Ez a hét a környezettudatosságról, állatokról és növényekről, a természetvédelemről, a kreatív újrahasznosításról szólt. Simanyi Kata, a tábor vezetője a foglalkozásokat Sebők Flórával tartotta, aki a SZIE-n végzett környezetvédelmi mérnökként.

A táborról a ZIP (Zöld Ipar Magazin) Magazin augusztusi számában rövid hírek formában országos sajtómegjelenést tesznek közzé. A résztvevők ajándék Alma CD-t és matricákat kaptak a tábor zárásakor, melyet az ÖKO Pack ajánlott fel a táborosoknak.

Hétfőn délelőtt elkészítettük A titkok könyvét, tojáshéjmozaik technika segítségével:
Biztosan ismeri mindenki Fűfejet. Nagy divat volt ez egy időben, és most újra egyre több helyen kapható. Gondoltad volna milyen könnyű ezt saját kezűleg megalkotni?? Munka közben pedig megismerkedtünk a biokertészettel, a komposztálással:
Kedden Szappanos Boszorkánykonyhává változott a műhely. Szappant főztünk természetes alapanyagokból Bartkó Mártival:Délután pedig Art Deco konyharuha akasztót barkácsoltunk villából és mákból:Kirándulni is voltunk ma, Török Zoltánnál és édesapjánál, akik kovácsmesterek. Bemutatták nekünk a kertjükben kiállított erekjéket, kipróbálták a gyerkőcök az ágyut, a puskát, láthattunk lovagkori páncélruhát, körhintáztak, megnéztük a kocájukat aki terhes és szülni fog, valamint a galambjaikat. Igazán eseménydús volt a nap! :-)
Szerdán az örök problémát jelentő kiürült konzerves dobozokat hasznosítottuk újra. Malacperselyt készítettünk belőle:A gyapjú történetét is megismertük, és kedves ujjbábokat készítettünk gyapjúfilcből:

Csütörtök „Zöldteaház” nyitotta meg kapuit a házban. Foglalkoztunk a tea történetével, és készítettünk teafilter tartó dobozt, amit teafilteres papírral decoupage-oltunk. Estél már el fűben?? A Te nadrágod is szép zöld lett??  Akkor biztosan érted, miért is színeztük a natúr fadobozt pityypanglevéllel zöldre! :-)
És a nyáresti teázáshoz hangulatot is csináltunk, elhasznált gyertyákat és újabb konzerves dobozokat hasznosítottunk újra.Péntek élelőtt: Tündérkert készült Quilling technikával és merített papírral. A merített papírkészítést is megnézhettük italos kartondobozokból.Délután: A fűszernövényeket tanulmányoztuk, és hogy otthon a kiskertben se keverd össze őket, készítettünk egyedi fűszernövény jelülő táblácskákat:


A tábort „Házi Hulladékból termék” kiállítással zártuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése