Alkotóink, Oktatóink, Állandó programok, Tanfolyamok:



Simányi Kata - Tulajdonos, üzletvezető, DECOUPAGE

Által Anikó - Blogszerkesztő, ÜVEGFESTÉS, ÜVEGMATRICA FESTÉS, GRAVÍROZÁS

Balázs Judit - DRÓTÉKSZER

Molnár Évi - TESTFESTÉS, CSILLÁMTATTOO, HENNA, SMINK

Orth Magda - WALDORF BABA VARRÁS

Szabadi Zsuzsi - GYÖNGYFŰZÉS, CSILLÁMTATTOO

Szabó Anita - MÉZESKALÁCS

KORONGOZÁS --- KOSZORÚ ÉS AJTÓDÍSZ KÉSZÍTÉS --- DECOUPAGE ÉS REPESZTÉSTECHNIKA KEZDŐKNEK ÉS HALADÓKNAK --- EgyLendület DÍSZÍTŐ FESTÉS --- GYÖNGYÉKSZER KÉSZÍTÉS --- ÚJRAHASZNOSÍTOTT HULLADÉKBÓL MERÍTETT PAPÍR (ÉS EBBŐL AJÁNDÉKTÁRGYAK) KÉSZÍTÉSE --- BATIKOLÁS --- HÍMZÉS ---HORGOLÁS --- SZABÁS-VARRÁS --- PATCHWORK --- NEMEZÉKSZER KÉSZÍTÉS --- TŰZZOMÁNC--- AGYAGÉKSZER KÉSZÍTÉS --- WALDORF BABA VARRÁS

(részletekért klikkelj a kiválasztott programra)

ÖRÖMMEL TUDATJUK, HOGY AZ ELSŐ FÉLÉVBEN BIZTOSAN NEM LESZ ÁRVÁLTOZÁS A MŰHELYPROGRAMOKBAN!

Legközelebbi programjaink:
Az alkotni vágyókat két helyszínen várjuk. Szombat délelőttönként továbbra is az Erdőszél utcai Alkotóműhelyben, illetve a Petőfi udvarban a Kézműves Boltban hétköznaponként is, előzetes egyeztetés szerint.


2012. január 28. szombat délelőtt 9-11 óráig - Valentin napi készülődés: Drótékszer készítés


2012. február 11. délelőtt 9-11 óráig - Klasszikus decoupage kurzus Katával


2012. február 11. délelőtt 9-11, és délután 15-17 óráig - valentin napi készülődés: Drótékszer készítés


2012. február 11. Szombat délelőtt 9-11 óráig - Valentin napi készülődés: Gyöngyékszer készítés


2012. február 11. Szombat délelőtt 9-11 óráig - Valentin napi készülődés - Patchwork

2012. február 11. Szombat délután 15-19 óráig - Valentin napi fesztivál


2012. február 18. Szombat délután 15-19 óráig -Maszkabál

2010. november 28., vasárnap

Tanfolyamok bemutatása VII. rész - Gravírozás

Kedves gravírozás iránt érdeklődő felnőttek!
Által Anikó vagyok, néhány hónapja tartok a műhelyben üvegfestés foglalkozásokat, tanfolyamokat  kicsiknek és nagyoknak. Talán ez idő alatt kiderült számotokra, hogy én az üveg szerelmese vagyok :-) Szeretem a csillogását, fényáteresztő képességét, áttetszőségét, rendkívül gazdag formavilágát.
Az üvegfestés számomra az első számú szerelem, a második pedig a gravírozás.
Ezzel a technikával néhány évvel ezelőtt ismerkedtem meg. Az üvegfestés során használtam szatináló (jegestő) pasztát, és marató pasztát. Mindkettővel a gravírhoz hasonló felületet lehet elérni, azonban használatával nem lehet olyan aprólékos, részletes mintákat kialakítani, amit én szeretem volna. A CNC és lézer gravírozás régóta ismert technika, azonban a kézi szerszámmal végzett, igazán kreatív tevékenység még ma sem olyan elterjedt, mint bármelyik másik kézműves elfoglaltság. Ennek népszerűsítése, megismertetése céljából vállaltam a feladatot, hogy eddigi tapasztalataimat, tudásomat mostantól itt, az Arany Virágcserép kézműves műhelyben is átadjam a kedves felnőtt érdeklődőknek!
A technika tulajdonképpen nagyon egyszerű, mindenki számára könnyen elsajátítható. Nem kell hozzá igazán kézügyesség sem, csupán biztos mozdulatok, egy egyszerű gép, és némi fantázia.
Maga a gravírozó gép tulajdonképpen egy pici fúrógép. A belefogott gyémántszemcsés csiszoló fej magas fordulatszámon forog. Ezekkel a különböző méretű és formájú forgó fejecskékkel végezhető a folyamat, ami nem más, mint az üveg (vagy akár fém, fa, kő..) felületének lecsiszolása. A minta pedig örök életű, sem kopik le, nem veszíti el színét.
A gravírozás folyamatát egy egyszerű grafitceruzás rajzoláshoz, satírozáshoz tudnám leginkább hasonlítani.
Rendkívül széles körben alkalmazható egyedi mintázatok kialakításához, dekorálásához.
Szerintem minden Nő, Feleség, Barátnő, Leánygyermek, Fiús Anya.. stb jól tudja, hogy férfiaknak nagyon nehéz egyedi ajándékot készíteni. Hát jelentem ezzel a  technikával ez többé nem probléma. :-) A siker garantált lesz a saját készítésű gravírozott ajándékokkal!
Ha kedvet kaptál ehhez az elfoglaltsághoz, gyere el a műhelybe az éppen aktuális foglalkozásra. Ha éppen nincs foglalkozás, vagy a kiírás szerinti időpont nem felel meg, akkor is jelentkezz bátran Katánál, szombat délelőttönként ráérek! :-)
Kedvcsináló: az egyszerű kis virágtól


a fotóig:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése