Alkotóink, Oktatóink, Állandó programok, Tanfolyamok:Simányi Kata - Tulajdonos, üzletvezető, DECOUPAGE

Által Anikó - Blogszerkesztő, ÜVEGFESTÉS, ÜVEGMATRICA FESTÉS, GRAVÍROZÁS

Balázs Judit - DRÓTÉKSZER

Molnár Évi - TESTFESTÉS, CSILLÁMTATTOO, HENNA, SMINK

Orth Magda - WALDORF BABA VARRÁS

Szabadi Zsuzsi - GYÖNGYFŰZÉS, CSILLÁMTATTOO

Szabó Anita - MÉZESKALÁCS

KORONGOZÁS --- KOSZORÚ ÉS AJTÓDÍSZ KÉSZÍTÉS --- DECOUPAGE ÉS REPESZTÉSTECHNIKA KEZDŐKNEK ÉS HALADÓKNAK --- EgyLendület DÍSZÍTŐ FESTÉS --- GYÖNGYÉKSZER KÉSZÍTÉS --- ÚJRAHASZNOSÍTOTT HULLADÉKBÓL MERÍTETT PAPÍR (ÉS EBBŐL AJÁNDÉKTÁRGYAK) KÉSZÍTÉSE --- BATIKOLÁS --- HÍMZÉS ---HORGOLÁS --- SZABÁS-VARRÁS --- PATCHWORK --- NEMEZÉKSZER KÉSZÍTÉS --- TŰZZOMÁNC--- AGYAGÉKSZER KÉSZÍTÉS --- WALDORF BABA VARRÁS

(részletekért klikkelj a kiválasztott programra)

ÖRÖMMEL TUDATJUK, HOGY AZ ELSŐ FÉLÉVBEN BIZTOSAN NEM LESZ ÁRVÁLTOZÁS A MŰHELYPROGRAMOKBAN!

Legközelebbi programjaink:
Az alkotni vágyókat két helyszínen várjuk. Szombat délelőttönként továbbra is az Erdőszél utcai Alkotóműhelyben, illetve a Petőfi udvarban a Kézműves Boltban hétköznaponként is, előzetes egyeztetés szerint.


2012. január 28. szombat délelőtt 9-11 óráig - Valentin napi készülődés: Drótékszer készítés


2012. február 11. délelőtt 9-11 óráig - Klasszikus decoupage kurzus Katával


2012. február 11. délelőtt 9-11, és délután 15-17 óráig - valentin napi készülődés: Drótékszer készítés


2012. február 11. Szombat délelőtt 9-11 óráig - Valentin napi készülődés: Gyöngyékszer készítés


2012. február 11. Szombat délelőtt 9-11 óráig - Valentin napi készülődés - Patchwork

2012. február 11. Szombat délután 15-19 óráig - Valentin napi fesztivál


2012. február 18. Szombat délután 15-19 óráig -Maszkabál

2011. november 9., szerda

"Szüretelő szünetelő" - élménybeszámoló

Változatos programban volt része azoknak a kedves gyerekeknek, akik az őszi szünetet nálunk töltötték.
Így halloween idején foglalkoztunk még némi boszorkánysággal, megemlékeztünk a szüretről, készítettünk dekorációkat az ősz jegyében, és elkezdtünk ráhangolódni a télre, és a karácsonyra. Természetesen nem maradt ki a kreatív újrahasznosítás sem. Az egészséges életmódért is tettünk, sétáltunk, kirándultunk nagyokat a szikrázó őszi napsütésben. Elzarándokoltunk halottak napján a Máriabesnyői temetőbe, jártuk az erdők földútjait, játszótéren, gyűjtöttünk színes leveleket, és igazi őszi terméseket.

A kézműves foglalkozások is ennek jegyében teltek. Új anyagokat alkalmaztunk, mint pl. a struktúr paszta, új technikákat tanultunk.
Hétfőn őszi színekben pompázó mécseseket készítettünk, aminek az alapja az újrahasznosított fém konzerves doboz volt. Gondoltad volna, amikor egy ilyen fém hulladékot, mint a macska ételes konzerv dobozát a kukába dobod, milyen dekoratív mécsestartó válhat belőle?? Nem kell hozzá más, csak kis struktúrpaszta, festékek, szizál, apró dekor figurák, vagy termések, és megolvasztott gyertya maradék. Na meg a másnak hasznavehetetlen, a földünknek pedig káros hulladék.
Hogy ne menjünk messzire, még délután is a lakást díszítettük. Ajtókopogtató koszorút készítettünk szalmakoszorú alapból, organzából, száraz virágból és a vicces-aranyos liliputi tökből :-) A halloween hangulat jegyében boszis fa figura került még a koszorúra.


Nagyon fontosnak tartom elmondani, hogy volt gyermek, aki a tök és boszi figurákat nem használta fel, mondván a gyertyát és a koszorút nagyszülője sírjára szeretné vinni megemlékezésül halottak napja alkalmából. Kedves gondolat! Ugye?


Kedden édes lampiont készítettünk decoupage technikával. Rizspapírt használtunk, ami kicsit másabb, mint a szalvéta. Boszik, szellemek, baglyok, denevérek, csillagos ég borította pillanatok alatt a fehér papírlampionokat.

Vigyáztunk még itt telelő madarainkra is. Madáretető cseréphóembert készítettünk. Munka közben, és az ezzel kapcsolatos napi kvízjáték során alaposan átbeszéltük mire kell vigyázni a madáretetés során, és miért fontos élelemmel ellátni a télen is itthon maradó madarainkat.
Szerdán, kicsit a szüret felé kalandoztunk, nagy hangsúlyt fektetve ismét az újrahasznosítás kreatív formájára. Egy egyszerű textil tányéralátétet festettünk díszítő festéssel. A festőeszközünk a borospalackok kidobandó parafa dugója volt. Szüreteltünk is, igaz nem szőlőt, hanem csak annak kedves, szép formájú leveleit. Ezzel nyomdáztunk aztán a szőlőnek leveleket! Jó móka volt, mindenki élvezte a maszatolást :-)
Igazi művészi festmények készültek így!


És hogy el ne feledjük hogyan kell tuffoló mozdulatokkal felvinni a srtuktúrpasztát a felületre, egy boszis képen alkalmaztuk ismét ezt a térbeli hatást keltő anyagot.


Ezen a napon még valami történt. Valami rendkívüli. Az, hogy az embernek szülinapja van, az nem igazán rendkívüli, hiszen évről-évre, rendszeresen történik ilyesmi mindenkivel. :-) De az, hogy ennyi édes-mosolygós-kedves fiúcska és kishölgy énekelje tapsolva Halász Judit klasszikus "Boldog születésnapot"-ját az embernek csak úgy hirtelen, meglepetésszerűen, na az rendkívüli. Mondhatom úgy is, hogy rendkívül megható, megindító, kedves és szeretetteljes! Hát ezt a rendkívüli köszöntést én kaptam a kis csapattól. Egészen idáig nem éreztem az ünnepet ünnepnek, hisz ennyi (kisemmeremmondanimennyi) évesen az ember nem szívesen ünnepli azt, hogy "megint egy évvel öregebb lett..." Mindenkinek kívánom, hogy éljen meg egy ilyen köszöntést!
Csütörtökön előkerültek a varrótűk és cérnák. Gombot is varrtunk, ami nagyon hasznos tudomány. Forralt bor, vagy inkább ínycsiklandó mézeskalács illatú zsákocskák készültek.
A hét vége felé elkezdtünk hangolódni az év legszebb, leg meghittebb ünnepére, a karácsonyra. Apró kezek gondos munkával ajándékdobozt készítettek, ahol ismét új technikát is elsajátítottak. Ez pedig a textil decoupage.

Pénteken már szinte a télapószán csilingelését, és az angyal szárnyak susogását is hallani véltük.
Mindenki elkészíthette saját adventi naptárát, amibe majd várhatja az apró karácsonyváró meglepetéseket!

És eljutottunk egészen a karácsonyfa díszítésig. Ilyen csodás egyedi gyöngy csillag nem ragyog mindenkinek a fáján!


Nálunk mindíg ilyen a hangulat: :-)


Ha tetszett amit láttál, és legközelebb szeretnél Te is részt venni, figyeld aktuális programjainkat! Ne feledd, hamarosan képrázatos X-MAS PARTY tinidiszkóval és játszóházzal!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése