Alkotóink, Oktatóink, Állandó programok, Tanfolyamok:Simányi Kata - Tulajdonos, üzletvezető, DECOUPAGE

Által Anikó - Blogszerkesztő, ÜVEGFESTÉS, ÜVEGMATRICA FESTÉS, GRAVÍROZÁS

Balázs Judit - DRÓTÉKSZER

Molnár Évi - TESTFESTÉS, CSILLÁMTATTOO, HENNA, SMINK

Orth Magda - WALDORF BABA VARRÁS

Szabadi Zsuzsi - GYÖNGYFŰZÉS, CSILLÁMTATTOO

Szabó Anita - MÉZESKALÁCS

KORONGOZÁS --- KOSZORÚ ÉS AJTÓDÍSZ KÉSZÍTÉS --- DECOUPAGE ÉS REPESZTÉSTECHNIKA KEZDŐKNEK ÉS HALADÓKNAK --- EgyLendület DÍSZÍTŐ FESTÉS --- GYÖNGYÉKSZER KÉSZÍTÉS --- ÚJRAHASZNOSÍTOTT HULLADÉKBÓL MERÍTETT PAPÍR (ÉS EBBŐL AJÁNDÉKTÁRGYAK) KÉSZÍTÉSE --- BATIKOLÁS --- HÍMZÉS ---HORGOLÁS --- SZABÁS-VARRÁS --- PATCHWORK --- NEMEZÉKSZER KÉSZÍTÉS --- TŰZZOMÁNC--- AGYAGÉKSZER KÉSZÍTÉS --- WALDORF BABA VARRÁS

(részletekért klikkelj a kiválasztott programra)

ÖRÖMMEL TUDATJUK, HOGY AZ ELSŐ FÉLÉVBEN BIZTOSAN NEM LESZ ÁRVÁLTOZÁS A MŰHELYPROGRAMOKBAN!

Legközelebbi programjaink:
Az alkotni vágyókat két helyszínen várjuk. Szombat délelőttönként továbbra is az Erdőszél utcai Alkotóműhelyben, illetve a Petőfi udvarban a Kézműves Boltban hétköznaponként is, előzetes egyeztetés szerint.


2012. január 28. szombat délelőtt 9-11 óráig - Valentin napi készülődés: Drótékszer készítés


2012. február 11. délelőtt 9-11 óráig - Klasszikus decoupage kurzus Katával


2012. február 11. délelőtt 9-11, és délután 15-17 óráig - valentin napi készülődés: Drótékszer készítés


2012. február 11. Szombat délelőtt 9-11 óráig - Valentin napi készülődés: Gyöngyékszer készítés


2012. február 11. Szombat délelőtt 9-11 óráig - Valentin napi készülődés - Patchwork

2012. február 11. Szombat délután 15-19 óráig - Valentin napi fesztivál


2012. február 18. Szombat délután 15-19 óráig -Maszkabál

2011. április 26., kedd

Húsvéti - Tavaszi tábor élménybeszámoló 3.nap

2011 április 22.

Ezen a szép tavasz pénteki napon jól megdolgoztattuk a gyerekeket. Nehéz, munkás feladatokat kaptak, azonban Ők láthatóan nem fáradtak el a munkában :-)

A szokásos reggeli teendők után különleges barkadísz készítésébe fogtunk. Akril tojást díszítettünk szalvétatechnikával, és antikoltuk is azokat, hogy szép régies hatásuk legyen... mintha csak a nagymamik fiókjából kerültek volna elő... A feladat összetett volt. Először aprólékos pici mintákat kellett kivágnunk a szalvétákból.Az apró szalvétamintákat óvatosan beleragasztottuk az akril tojások belsejébe. Száradás után két fázisú repesztőlakkal apró repedéseket gyártottunk rájuk.


Amikor a repedések már jól láthatóak voltak, akkor egy kissé maszatolós - a gyerekek szavaival élek: "gusztustalan" - feladat következett. A repedésekbe alaposan bele kellett kenni egy barna és büdös anyagot, amit a srácok Sanyi a cica végtermékeként emlegettek :-) Tény, hogy a kinézete és a szaga is hasonlított, de megnyugtatom a Kedves Szülőket, ez csak olajfesték volt! Ettől lett olyan szép patinás kinézete a tojásoknak.

Végül egy utolsó réteg pasztell színű akrilfesték következett, ez kiemelte a szalvéta mintáját, és a repedéseket.
A sok feladattól jól megéhezett minden pici és nagyobbacska száj! Olyan jó étvággyal ettek a gyerekek a Szélkakas éterem finom menüjéből, hogy öröm volt nézni!


A délutáni "csendes" pihenőt a kertben töltöttük, volt aki társasozott, volt aki fára mászott, és voltak akik csak hevertek a napon jókat beszélgetve...


És lett egy édes Tavasz Tündérünk is!


Délután pedig következett az újabb nehéz feladat. Harisnya pillangót készítettünk, ami kedves cserépdísz lehet egész évben! A legkisebbek magát a pillangót megkapták készen, hiszen pici kezeik nem bírták volna az erős szorítást, és nem győzték volna a sok szoros csomót. Ők csak dekorálták azokat mindenféle csillámporokkal. A nagyoknak viszont meg kellett dolgozniuk a végeredményért. Húzták-vonták-cibálták a harisnyát, szorították a végeket, kötötték szorgosan a csomókat. Szép lassan formálódtak, alakultak a szárnyacskák, gyöngyből és drótból nőtt a test és a csápok. Egész tavaszi pillangóraj vett minket körül a nap végére!Ettől a nehéz fizikai munkától aztán újra jól megéheztünkSzerintem nagyon jól sikerült napokat tudhatunk magunk mögött, sok szép ajándék készült, amik a húsvéti ünnepeket megkoronázhatták az otthonokban is!

Jó volt veletek alkotni!Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése